Strona 1 z 1

Krótki termin spożycia

: 14 sie 2020, 4:54
autor: Kasey
Wiadomo, że takie produkty jak owoce, warzywa czy soki, nie mają zbyt długiego terminu spożycia. Można wydłużać ten termin pakując w produkt mnóstwo chemii, lub stosując technologie HPP, czyli utrwalanie żywności za pomocą wysokiego ciśnienia. Zwracacie uwagę na to w jaki sposób utrwalona była żywność którą kupujecie?

Re: Krótki termin spożycia

: 07 paź 2021, 11:15
autor: łókomski
Na długość terminu spożycia wpływają także warunki czystości w zakładzie, gdzie przetwarzana jest żywność. My , w naszym zakładzie przetwórstwa mlecznego postawiliśmy na testy ATP , takie jak PocketSwab Plus – kontrola higieny powierzchni, WaterGiene – kontrola higieny wody, FieldSwab – kontrola higieny obszarów, które są narażone na bezpośrednie oddziaływanie promieniowania UV. Optymalizację procesów technologicznych przeprowadzonych badań umożliwiają nam urządzenia zapewnione przez https://www.tomlab.pl/oferta/ .

bejsbolówka męska