Krótki termin spożycia

Jak otworzyć własną knajpę? Ile kosztuje rozkręcenie biznesu w branży gastronomicznej? Od czego zacząć? Jakich dostawców wybrać?
Awatar użytkownika
Kasey
Posty: 21
Rejestracja: 05 cze 2020, 14:20

Krótki termin spożycia

Post autor: Kasey »

Wiadomo, że takie produkty jak owoce, warzywa czy soki, nie mają zbyt długiego terminu spożycia. Można wydłużać ten termin pakując w produkt mnóstwo chemii, lub stosując technologie HPP, czyli utrwalanie żywności za pomocą wysokiego ciśnienia. Zwracacie uwagę na to w jaki sposób utrwalona była żywność którą kupujecie?
łókomski

Re: Krótki termin spożycia

Post autor: łókomski »

Na długość terminu spożycia wpływają także warunki czystości w zakładzie, gdzie przetwarzana jest żywność. My , w naszym zakładzie przetwórstwa mlecznego postawiliśmy na testy ATP , takie jak PocketSwab Plus – kontrola higieny powierzchni, WaterGiene – kontrola higieny wody, FieldSwab – kontrola higieny obszarów, które są narażone na bezpośrednie oddziaływanie promieniowania UV. Optymalizację procesów technologicznych przeprowadzonych badań umożliwiają nam urządzenia zapewnione przez https://www.tomlab.pl/oferta/ .

bejsbolówka męska
ODPOWIEDZ